Affiliate marketing via Youtube

Affiliate marketing via YouTube is een slimme manier om veel geld te verdienen. Om als affiliate geld te verdienen met YouTube, kun je twee dingen doen. Je kunt zelf video’s creëren waarmee je mensen opwarmt voor de producten of diensten die je promoot. Je kunt er ook voor kiezen om betaalde in-video advertenties te maken. In dit artikel vertellen wij je meer over hoe je affiliate marketing via YouTube kunt realiseren. 


Hoe kun je geld verdienen met Youtube?

YouTube is een geweldig platform voor affiliate marketing. Het heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers en er wordt elke minuut meer dan 300 uur aan video geüpload. Heb je een goed lopend YouTube kanaal, dan is dit kanaal de eerste plek waar je begint met het promoten van producten of diensten. Zorg ervoor dat je producten of diensten kiest die in jouw niche vallen, zodat de kans op een sale groter is. Heb je nog geen goedlopend YouTube kanaal, dan is de beste manier om betaalde advertenties te draaien. Heb je nog geen Youtube kanaal? Dan je dit eenvoudig opstarten door bijvoorbeeld de beste producten in een bepaalde markt of niche te reviewen. In de beschrijving link je dan naar de affiliate programma’s waar jij mee samen werkt.

Affiliate Marketing in het tijdperk van sociale media

In het tijdperk van sociale media is het gemakkelijker dan ooit om online geld te verdienen. Een van de meest populaire manieren is affiliate marketing. Affiliate marketing bestaat al sinds de jaren negentig, maar is pas sinds kort populair geworden dankzij sociale mediasites zoals YouTube en Twitter. YouTube is een krachtige manier om een publiek op te bouwen en geld te verdienen met affiliate marketing, omdat het verschillende manieren biedt om inkomsten te genereren met je inhoud. Je kunt YouTube gebruiken als platform om producten, diensten en zelfs je eigen bedrijf of merk te promoten.

AffiliateMarketingYoutube Social Medias

YouTube als tool voor bedrijfsontwikkeling

YouTube is een krachtig hulpmiddel om producten of diensten te promoten. Er zijn twee manieren om op Youtube te promoten. Je kunt je rechtstreeks op YouTube aanmelden en video’s plaatsen of je kunt je aanmelden bij Google AdSense, een online-advertentienetwerk dat makers van inhoud betaalt voor hun inhoud. Word je YouTube partner dan krijg je toegang tot alle functies die door YouTube worden aangeboden. Deze functies omvatten het genereren van inkomsten, livestreaming en video downloads. Om rechtstreeks partner van YouTube te worden moet je echter wel aan een paar voorwaarden voldoen.

3 manieren om affiliate marketing via YouTube te starten

Affiliate marketing op YouTube is een nieuwe trend die veel mensen gebruiken om online geld te verdienen. Het is makkelijk om mee te beginnen, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier aan te pakken.

Affiliate marketing in-video advertenties

Als je wel eens naar YouTube video’s kijkt dan is het je vast opgevallen dat sommige filmpjes worden onderbroken voor een snelle reclame. Dit zijn in-video advertenties die je via Google AdSense kunt instellen. De advertenties linken naar een specifieke landingspagina, waarna kijkers een aankoop kunnen afronden. Het is dus mogelijk om je affiliate link in deze video’s te verwerken, maar voordat je dat doet moet je eerst achterhalen of betaalde advertenties wel toegestaan zijn door de aanbieder van jouw product of dienst. In sommige gevallen verbieden bedrijven namelijk betaalde advertenties op affiliate links.

AffiliateMarketing Youtube Affiliate

Zelf plaatsen van interessante content

Is het niet toegestaan om betaalde advertenties te draaien, dan kun je ook zelf tijd en energie steken in het maken van videocontent. Door deze content te plaatsen en in de video te verwijzen naar een link die je in je omschrijving zet, is het mogelijk om verkeer naar je affiliate producten of diensten te trekken. In dit geval zijn er een paar tips die je kunt toepassen om meer aandacht voor je video’s te trekken:

  • Zorg voor een pakkende thumbnail. Dit is de foto die je ziet voordat je een YouTube video opent.
  • Schrijf een goede omschrijving vol met zoekwoorden waar je op gevonden kunt worden. Het principe van SEO werkt namelijk ook voor YouTube.
  • Maak je video’s niet te langdradig als je over een product of dienst praat. Mensen zijn visueel ingesteld en willen liever niet alleen naar een persoon kijken die veel praat.
  • Zorg voor informatieve en interessante video’s waarmee je diensten en producten promoot.
  • Zet je affiliate links in de omschrijving van je YouTube video’s en verwijs hiernaar in de video.
  • Zorg voor een pakkende intro en een laatste scène die kijkers bijblijft.

YouTube partner worden en je kanaal monitizen

Tot slot kun je YouTube partner worden, waarna je per 1000 views betaald wordt. Om partner te kunnen worden moet je echter aan speciale voorwaarden voldoen. Zo moet je kanaal een bepaald aantal views, volgers en likes hebben en moet je vooral een actief YouTube kanaal hebben. Ben je eenmaal zover dan is het mogelijk om veel geld met YouTube te verdienen. Je verdient namelijk niet alleen op kijkers die je video’s bekijken, maar ook op de klanten die op je affiliate link klikken. Win-win!