Hoe maak je een affiliate website, waarmee je geld kunt verdienen?

Affiliate marketing is een manier om producten of diensten te promoten door ernaar te linken op je website of social media kanalen. Je verdient een commissie als iemand het product of de dienst koopt. De eerste stap is om een partnerprogramma account aan te vragen bij een aanbieder naar keuze. Hierdoor krijg je een affiliate link die je op je website of in je posts kunt plaatsen. Zodra iemand op de link klikt wordt het verkeer getraceerd en ontvang jij een commissie als de klant een aankoop doet. Wil je succesvol worden met affiliate marketing, dan is het verstandig om een affiliate website te bouwen. Hier zijn diverse redenen voor die je ontdekt in dit artikel.


AffiliateWebsitelaptopPic1

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een website die is ingericht om producten of diensten van andere bedrijven te verkopen. Het idee achter affiliate marketing is heel eenvoudig: je maakt een website en biedt vervolgens producten of diensten van andere bedrijven aan op je site. Wanneer de bezoekers van jouw website bij deze bedrijven kopen, verdien je commissies.

Als je aan de slag gaat met het bouwen van een affiliate website, dan is het niet nodig om een betaalmethode in de website te bouwen. Je linkt namelijk alleen door naar de website van de aanbieder van de dienst of het product. Op deze website kopen de klanten die jij doorverwijst de dienst of het product, waardoor jij niet te maken hebt met het verzamelen van klantgegevens of het bieden van een veilige betaalmethode.

Waarom zou u een affiliate website maken? 

Als affiliate verdien je geld door producten en diensten te verkopen van een ander bedrijf. Om de marketing een boost te geven is het slim om een website te bouwen. Door je website te vullen met producten, diensten en artikelen hierover, is het eenvoudiger om mensen te overtuigen van jouw marketinginspanningen. Hoe beter de website in elkaar zit, hoe sneller mensen geneigd zijn om via jouw website te kopen. Hiernaast zijn er nog een paar redenen waarom een affiliate website een goed idee is.

Het is makkelijk om mee te beginnen (lage kosten)

Allereerst is het makkelijk om te beginnen met een affiliate website. De kosten zijn doorgaans vrij laag als je gebruikt maakt van bijvoorbeeld Wix. Om hier een website mee te maken heb je geen ervaring nodig, omdat Wix verschillende templates biedt voor het bouwen van je website.

Wil je direct starten en je website binnen enkele minuten online hebben, dan is het ook mogelijk om templates te kopen. Deze templates kun je via Canva gratis publiceren, waardoor je een website kunt publiceren zonder te zoeken naar een host. Ga je aan de slag met het bouwen van een website op WordPress, dan raden wij je aan om eerst wat video’s op YouTube te bekijken. Dit platform is namelijk uitgebreider en vraagt om basiskennis van het bouwen van websites.

Het heeft geen constante aandacht nodig

Start je een affiliate website, dan heeft de website geen constante aandacht nodig. De klanten worden immers doorverwezen, waardoor jij geen bestellingen hoeft te verwerken. Eventuele vragen die klanten hebben over producten of diensten kunnen ook beantwoord worden door de aanbieder. Let er echter wel op dat je website zo nu en dan een update nodig heeft om veilig te blijven.

AffiliateWebsiteMakenPic2

Het kan zorgen voor een oneindige stroom van inkomsten

Met een affiliate website start je een website die geld oplevert terwijl je slaapt. Trekt de website veel bezoekers, dan kan de affiliate site ervoor zorgen dat je een oneindige stroom van inkomsten opbouwt. Voor mensen die zoeken naar een manier om geld te verdienen naast een fulltime baan, is affiliate marketing zeer geschikt.

Het is risico vrij

Je loopt met affiliate marketing geen risico. Dat komt doordat je geen voorraad hoeft in te kopen of rekening hoeft te houden met juridische regeltjes die aan producten en diensten hangen. De aanbieder van het product of de dienst heeft dit namelijk al voor je gedaan. Jij bent enkel verantwoordelijk voor het promoten van deze producten en diensten, zodat de aanbieder meer klanten aanspreekt.

Geen klantenservice en voorraad nodig

Als affiliate marketeer heb je geen klantenservice nodig. Alle vragen over producten en diensten worden namelijk beantwoord door de originele aanbieder. Hiernaast heb je als affiliate marketeer niet te maken met een voorraad. De voorraad wordt namelijk ook beheerd door de aanbieder.

Hoe maak je een goede affiliate website in 2022?

Om een goede affiliate website in 2022 te maken is het vooral belangrijk om de nadruk om eenvoud te leggen. Mensen willen zo snel en gemakkelijk mogelijk kunnen kopen, en als het proces op jouw website te ingewikkeld is dan haken mensen af. Dit is hoe je een goede affiliate website kunt maken met minimale kennis van het bouwen van websites of marketing.

AffiliateWebsiteMakenGeldmakenPic3

De beste WordPress thema’s voor affiliate websites

Allereerst ga je op zoek naar de beste manier om je website te bouwen. Kies je voor WordPress, dan heb je keuze uit duizenden thema’s die speciaal ontworpen zijn voor affiliate websites. Deze templates zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer $ 25 tot $ 90. Het gebruik van WordPress zelf is gratis, maar je hebt ook een host nodig om je website te lanceren. Kies je voor een host als Strato, dan betaal je slechts € 1 per maand voor het hosten van jouw affiliate website.

Kies de juiste niche

Vervolgens ga je aan de slag met het kiezen van de juiste niche. Het is goed om hier over nagedacht te hebben voordat je een thema uitzoekt. Zo kun je de niche en het thema van je website op elkaar afstemmen. Het is ook belangrijk om een niche te bepalen, omdat je anders teveel keus hebt. Hiernaast kan het niet kiezen van een niche ervoor zorgen dat je de interesse voor het promoten van producten en diensten kwijtraakt. Zorg er dus voor dat je een niche kiest waar jij je goed bij voelt, zodat je met volle overtuiging aan de slag gaat met de promotie.

Affiliate programma’s en Netwerken

Om te starten als affiliate is het belangrijk om je aan te melden bij affiliate programma’s en netwerken. Via deze programma’s en netwerken is het mogelijk om je al affiliate aan te melden, promotiemateriaal te downloaden en speciale links te genereren. Door bijvoorbeeld banners, afbeeldingen en links in artikelen op je website te plaatsen, verwijs je door naar de aanbieder van artikelen en diensten. Dit zijn de meest populaire affiliate programma’s en netwerken op dit moment.

Daisycon

Daisycon is een bedrijf dat tools en diensten levert voor het creëren, beheren en optimaliseren van affiliate marketingcampagnes. Het Daisycon affiliate programma biedt commissie voor het doorverwijzen van nieuwe klanten. Deze commissies worden maandelijks uitbetaald. Naast hun eigen affiliate programma brengt Daisycon aanbieders en affiliates bij elkaar. Meld je je aan bij Daisycon dan heb je toegang tot een eenvoudig dashboard waarop je kunt zien hoeveel commissie je hebt verdiend, waar de commissie vandaan komt en meer. Hiernaast vind je promotiemateriaal en gepersonaliseerde links in het dashboard van Daisycon.

Awin

Awin is gespecialiseerd in affiliate marketing en verbind adverteerders met een netwerk van affiliates. Bij Awin kun je terecht voor het vinden van partners in allerlei sectoren. Je kunt je als affiliate richten op prijsvergelijking, blogs, social media, e-mail marketing en meer. Awin is nationaal en internationaal actief en is in de afgelopen 16 jaar maar liefst 14 keer uitgeroepen tot Industry Choice of Network bij de jaarlijkse Performance Marketing Awards. Op dit platform vind je bekroonde tools, eenvoudige rapportages en handige functionaliteiten die je helpen om het meeste uit jouw affiliate marketing bedrijf te halen.

AffiliateWebsiteMakenGraphPic5

Tradetracker

TradeTracker is wereldwijd één van de meest bekende affiliate marketing tools. Het programma is vergelijkbaar met Awin en Daisycon en biedt verschillende marketing tools waarmee het eenvoudiger is om je affiliate business te starten. Met de software van TradeTracker zet je online advertentie campagnes op en kun je de statistieken hiervan monitoren. TradeTracker werkt samen met een flink aantal aanbieders en affiliates. Meld je je dus aan bij TradeTracker, dan kun je hier aanbieders voor jouw affiliate bedrijf, promotiemateriaal, informatie en statistieken vinden. De promotie links die je op dit platform genereert, deel je vervolgens met je publiek om diensten en producten te promoten.

Bol.com affiliate programma

Iedereen kent Bol.com, maar wist je ook dat Bol.com een affiliate programma aanbiedt? Je kunt je aanmelden op de website van Bol.com en ontvangt een gemiddelde commissie van 8% per verkocht product. Op doordeweekse dagen kun je bij de klantenservice van Bol.com terecht en het is zelfs mogelijk om een product feed van Bol.com aan je website te koppelen met een API. Hiernaast heb je als affiliate altijd actueel inzicht in je statistieken, verkopen, commissies en meer. Ben jij een klant van Bol.com en tevreden over hun service? Dan is het affiliate programma van Bol.com de beste optie voor jou! Lees hier meer.

Content planning

Contentplanning is het proces van het organiseren en bepalen welke inhoud op een website wordt gemaakt. Content planners zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken, creëren en organiseren van de inhoud die op een website wordt gepubliceerd. Het doel van deze planning is ervoor te zorgen dat de site voldoende inhoud heeft om bezoekers betrokken te houden en terug te komen voor meer. Contentplanning doe je dus niet één keer, maar periodiek om aan het opbouwen van verkeer te werken.

Het belang van contentplanning is dat het helpt bij SEO door ervoor te zorgen dat er voldoende relevante artikelen op een site staan. Contentplanning draagt ook bij aan conversieratio’s, omdat bezoekers eerder aankopen doen als ze snel en makkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.

AffiliateWebsiteMakenKeywordResearchPic6

Keyword research / zoekwoorden onderzoek

Met keyword research kom je erachter hoeveel mensen er zoeken naar het product of de dienst die jij promoot. het is een proces om de woorden, zinsdelen en onderwerpen te begrijpen die mensen in zoekmachines typen om informatie te vinden. Zoekwoordonderzoek is een essentieel onderdeel van SEO, omdat je hiermee kunt bepalen wat voor soort content je gaat schrijven. Als het je doel is om verkeer te genereren uit organische zoekopdrachten, moet je naar minder concurrerende zoekwoorden zoeken met hogere maandelijkse zoekvolumes. Als je echter conversies wilt genereren uit betaalde advertentiecampagnes, heb je meer concurrerende zoekwoorden nodig met lagere maandelijkse zoekvolumes maar hogere conversiepercentages.

Het schrijven van goede content (SEO)

In het digitale tijdperk is content koning. Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de kracht van inhoud en hoe het hen kan helpen hun bedrijf te laten groeien. Ze denken dat ze gewoon elk oud stuk inhoud kunnen maken en dat het voldoende is om op Google te scoren. Dit is niet waar. Om goed te scoren in Google en andere zoekmachines heb je kwalitatieve content nodig. De eerste stap bij het maken van goede inhoud is begrijpen wat het publiek wil. Waar zoeken zij naar? Welke problemen willen ze opgelost zien? Welke vragen hebben ze? Als je deze vragen kunt beantwoorden en je houd aan de voorwaarden van je SEO programma, dan ben je al goed op weg met het maken van kwalitatieve SEO content.

Het toevoegen van video’s en images

Als het gaat om het aantrekkelijker maken van je blogberichten, zijn video’s een geweldige manier om dit te doen. Ze kunnen worden gebruikt als tutorials, demonstraties of gewoon voor amusementsdoeleinden. Video’s kunnen ook worden gebruikt in de vorm van geanimeerde afbeeldingen die een opeenvolging van gebeurtenissen of stappen tonen. Op die manier breng je informatie over producten of diensten die je promoot op een laagdrempelige manier over.

Video en afbeeldingen zijn beide belangrijk voor het toevoegen van visuele stimulatie aan een blogpost. Er wordt vaak gezegd dat foto’s meer zeggen dan woorden, en dit geldt vooral als het gaat om bloggen. Afbeeldingen kunnen helpen om de boodschap die je in je bericht wilt overbrengen, beter over te brengen dan welke tekst dan ook. Dit komt vooral omdat mensen visueel zijn ingesteld en liever niet door een hele lap tekst lezen.

AffiliateWebsiteMakenLinkbuildingPic7

Linkbuilding

Linkbuilding is een proces waarbij een organisatie zich inspant om links van andere websites naar haar eigen website te verkrijgen. Het doel van dit proces is om het aantal en de kwaliteit van inkomende links die naar een website verwijzen, te verhogen en daarmee de positie op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERPS) te verbeteren.

Het belangrijkste doel van linkbuilding is het verhogen van het aantal en de kwaliteit van inkomende links die naar uw webpagina verwijzen. Linkbuilding kan handmatig of automatisch worden gedaan met behulp van automatiseringstools zoals Getranked. Met deze tool maak je bijvoorbeeld inzichtelijk welke websites je helpen om hoger te scoren in zoekmachines als Google. Hier maken wij zelf ook gebruik van!

De beste niches voor beginnende affiliates om in te starten

De beste niche vinden voor affiliate marketing kan een flinke uitdaging zijn. Toch zijn er een aantal niches waarin veel rendement te halen valt als je je affiliate marketing inspanningen goed inzet. Dit zijn de niches waar je naar moet kijken als je de kans op succes aanzienlijk wilt verhogen.

AffiliateWebsiteMakenNichesPic8

 

Dieren

Dieren zijn een populair onderwerp op internet. Met een lage concurrentie, hoge zoekvolumes en affiliate programma’s als Bol.com & Daisycon is dit voor bloggers een aantrekkelijke niche. Niet alleen omdat dieren een populair onderwerp zijn, maar ook omdat huisdiereigenaren bereid zijn om veel geld te spenderen aan hun viervoeter. Heb je dus een goed product te pakken of werk je samen met een zeer betrouwbaar merk, dan is de kans groot dat je zonder teveel inspanning sales gaat maken.

Kinderen / Baby

Hetzelfde geldt voor producten en diensten die afgestemd zijn op baby’s en kinderen. Je kunt als affiliate het beste terecht bij Bol.com of Daisycon als je je op deze niche richt. Richt je je als affiliate op producten en diensten voor kinderen en baby’s, dan is de kans groot dat je snel verkopen registreert en bovendien veel kunt verdienen. Stel dat je bijvoorbeeld een kinderwagen verkoopt van € 100,- en hier een commissie van 10% tegenover staat, dan heb je € 10,- verdiend voor een simpele doorverwijzing en maakt de aanbieder een sale. Win-win!

Veel gestelde vragen

Als je veel verkeer naar je website trekt dan is het mogelijk om enkele duizenden euro’s per maand te verdienen met je affiliate website. Ga je echter voor high-ticket affiliate marketing en verkoop je elke dag 2 tot 3 producten, dan is het mogelijk om een inkomen tot enkele tienduizenden euro’s op te bouwen.

Hoelang duurt het voordat ik geld ga verdienen met mijn website?

Ga je met SEO aan de slag, dan duurt het gemiddeld 3 tot 6 maanden voordat je organische bezoekers aantrekt. Richt jij je als affiliate marketeer echter op SEA, dan is het mogelijk om sneller bezoekers naar je website te trekken. In dit geval betaal je voor klikken op advertenties. Als je dus niets verkoopt dan is het draaien van een advertentie een investering.