Affiliate marketing via Pinterest

Pinterest is een van de meest populaire sociale mediasites. Het heeft meer dan 500 miljoen gebruikers per maand en de site wordt voornamelijk gebruikt voor het delen van foto’s en video’s. Pinterest is een uitstekend platform voor affiliate marketing omdat het een hoge conversieratio heeft en het gratis te gebruiken is. Hiernaast biedt het mooie inzichten voor bedrijven, waarmee je je posts kunt blijven verbeteren. Dit is hoe je affiliate marketing via Pinterest inzet. 


Pinterest Site

Kun je geld verdienen met Pinterest?

Pinterest is een platform voor sociale media waarmee gebruikers afbeeldingen van hun favoriete dingen kunnen uploaden en delen. Er zijn twee manieren om geld te verdienen op Pinterest:

  • Promoot je eigen producten door ze toe te voegen aan borden.
  • Pin affiliatie links die terugleiden naar de site van de aanbieder.

Ga je aan de slag met affiliate marketing dan kun je Pinterest prima inzetten als marketing tool. Door elke dag minimaal 2 posts te plaatsen is het mogelijk om je kanaal zeer snel te laten groeien. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een foto van een product te plaatsen en hier je affiliate link bij te plaatsen. Promoot je diensten dan is het slim om bijvoorbeeld infographics te plaatsen en hier je affiliate link aan te koppelen.

Geld verdienen zonder website met Pinterest

Pinterest is een sociale mediasite waarmee mensen hun interesses met anderen kunnen delen. Het is een plek waar mensen nieuwe producten, recepten en ideeën kunnen vinden voor de dingen waar ze van houden. Omdat je hier heel veel verschillende soorten mensen vind, is de kans groot dat ook jij je doelgroep kunt bereiken via Pinterest. Je hoeft hiervoor niet zozeer een website te hebben, maar kunt je diensten en producten promoten via dit social media kanaal.

De beste manier om geld te verdienen met Pinterest is door het advertentieplatform te gebruiken. Door het advertentieplatform van Pinterest te gebruiken worden je pins aan een bredere doelgroep getoond. Dit zorgt er automatisch voor dat je een grote kans op klikken op je links hebt. Verkoop je iets via deze link dan verdien je geld in de vorm van een commissie!

PinterestPic1

Tips om geld te verdienen met Pinterest

Wil je geld verdienen als affiliate marketeer met behulp van Pinterest, dan zijn er een aantal tips die je kunt volgen om de kans op succes te verhogen. Dit zijn de meest belangrijke tips waar je rekening mee moet houden als je geld wilt verdienen met Pinterest.

Wees je bewust van de regels

Weet je allereerst bewust van de regels. Pinterest heeft specifieke huisregels waar bijvoorbeeld in staat dat transparantie erg belangrijk is. Het is daarom niet toegestaan om je links om te bouwen naar bijvoorbeeld een bit.ly link. Als je dit wel goed dan is de kans groot dat je account wordt opgeschort. Hiernaast is het belangrijk om aan te geven dat het om een advertentie link gaat als je met affiliate links werkt. Op die manier weten mensen dat jij betaald krijgt voor een klik of aankoop via de link. Tot slot is het op Pinterest toegestaan om één account te beheren. Promoot je dezelfde artikelen of producten vanaf meerdere kanalen, dan kan dit er ook voor zorgen dat je account wordt gesloten.

Plan je posts in

Het maken en publiceren van posts kan soms flink wat tijd in beslag nemen. Je moet foto’s of video’s maken, zorgen voor de juiste affiliate link en een omschrijving en titel schrijven. Daarom is het aan te raden om je posts in te plannen. Zo werk je vooruit en voorkom je dat je tijdens drukke periodes tijd moet besteden aan het maken van pins. Door je pins in te plannen worden ze automatisch gepubliceerd, waardoor je er in principe weinig omkijken naar hebt.

Publiceer regelmatig

Een manier om de betrokkenheid op je Pinterest account te vergroten, is door regelmatig op je account te publiceren. Dit zorgt ervoor dat je volgers geïnteresseerd blijven in wat je te zeggen hebt en zorgt er ook voor dat ze terugkomen voor meer inhoud van jou. Hoe regelmatiger je publiceert, hoe sneller mensen door hebben wanneer jij inhoud plaatst. Hiernaast is het slim om de posts die het beste presteren te promoten via het advertentiekanaal van Pinterest. Je betaalt in dit geval voor elke klik op de link. Het is hierbij dus belangrijk dat je producten of diensten promoot die al goed in de smaak vallen bij jouw publiek.

Pinterest Affiliate Pic2

Maak Rich Pins

Pinterest heeft een functie genaamd Rich Pins waarmee je meer informatie kunt toevoegen over de inhoud die je deelt. Dit kan worden gedaan door tags of links aan de afbeelding toe te voegen die de kijker naar meer informatie over de afbeelding leiden. Met rich pins is het dus mogelijk om op een laagdrempelige manier naar affiliate links te verwijzen. Klikt de kijker op een rich pin, dan wordt hij of zij direct doorverwezen naar de website. In de meeste gevallen zorgt dit ervoor dat de pin door een bredere doelgroep wordt bekeken, waardoor de kans op een verkoop ook groter is.

Publiceer posts op groepsborden

Op Pinterest worden er ook groepsborden geopend. Pinterest-groepsborden zijn een geweldige manier om met andere mensen samen te werken en informatie te delen. Met deze borden kun je je eigen pinnen vastzetten om ze met anderen in de groep te delen. Je kunt ook je eigen inhoud die niet op Pinterest is vastgemaakt op het bord plaatsen. Om berichten op een groepsbord te publiceren, moet je naar het bord gaan en op “Posten” in de rechterbovenhoek van het scherm klikken.

Er wordt dan gevraagd of je de post wilt bevestigen. Klik op “ja” en typ vervolgens de inhoud van het bericht en publiceer deze. Dit zorgt ervoor dat iedereen in de groep de post ziet, waardoor je gericht mensen kunt bereiken. De statistieken van de post laten je vervolgens zien hoeveel mensen erop hebben geklikt, waardoor je je volgende post kunt verbeteren.

Website
Sterren