De beste tools voor affiliate marketing

Affiliate marketing is een geweldige manier om passief inkomen te verdienen. Er zijn echter veel verschillende tools voor affiliate marketing en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste voor jou werken. Dit artikel helpt je erachter te komen wat de beste affiliate marketingtools zijn door naar hun voor- en nadelen te kijken en deze voor jou op een rij te zetten!


ToolsAffiliateMarketingAllToolsPic1

De beste tools voor zoekwoorden onderzoek

De beste hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek zijn degenen die je kunnen helpen zoekwoorden te vinden waarmee je hoger scoort in zoekmachines als Google. Deze programma’s moeten op zijn minst nauwkeurige en actuele gegevens kunnen bieden over de zoekopdrachten van mensen. Hierbij is vooral belangrijk om te weten welke zoekwoorden ze gebruiken tijdens het zoeken. Dit zijn de beste tools voor zoekwoorden onderzoek op dit moment.

Ahrefs

Ahrefs is een tool waarmee gebruikers de prestaties van hun website kunnen volgen en verbeterpunten kunnen identificeren. Het is beschikbaar als zowel een webtoepassing als een Chrome extensie. Gebruik je de Chrome extensie dan heb je direct inzicht in de SEO verbeterpunten op een pagina. Wil je dus bestaande teksten en content toetsen, dan doe je dit met de Chrome extensie van Ahrefs. De tool biedt ook rapporten over het aantal backlinks, verwijzende domeinen, rangschikking voor zoekwoorden en meer. Het biedt tot slot tools voor het verwerven van backlinks, inhoudsanalyse, site audits, webanalyses, monitoring van sociale media en onderzoek naar concurrenten.

ToolsAffiliateMarketingAhrefsLogo1

Het Ahrefs team werkt zijn database elke dag bij met nieuwe gegevens van overal op internet. Op die manier blijft de software up-to-date en worden dezelfde rankingsfactoren waar Google naar kijkt getoetst. Om Ahrefs te gebruiken sluit je een abonnement af dat begint bij een startbedrag van € 89 per maand.

Mangools.com

Mangools.com is een toonaangevende leverancier van SEO tools en online marketingdiensten met kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Australië. Met Mangools kun je onder andere zoekwoordenonderzoek doen, je SERP controleren, backlinks verzamelen, je ranking traceren en website audits uitvoeren. Op basis hiervan kun je achterhalen waar de SEO verbeterpunten in jouw website zitten.

ToolsAffiliateMarketingMangoolsLogo1

Ga je aan de slag met Mangools.com dan betaal je maandelijks minder dan je gewend bent van geavanceerde programma’s als SEMrush of SurferSEO. Voor het basispakket betaal je € 29,90 per maand en als je heel veel content voor je bedrijf moet maken dan kies je voor het agency pakket. Voor dit pakket betaal je € 79,90 per maand. Deze bedragen worden jaarlijks afgeschreven, waardoor je geen maandelijkse abonnementskosten hoeft te betalen.

Semrush.com

SEMrush is een online marketingtool waarmee je de SEO prestaties van je website kunt analyseren. Het biedt een compleet overzicht van alle belangrijke factoren die van invloed zijn op de zichtbaarheid van de site, waaronder backlinks, organisch zoekverkeer, rangschikking van zoekwoorden en informatie over de concurrentie. SEMrush is een krachtige en populaire SEO tool waarmee je je concurrenten als het ware kunt bespioneren. Je kunt hun SEO geheimen achterhalen en hoger scoren dan zij in de SERP’s met behulp van SEMrush.

ToolsAffiliateMarketingSemrushLogo1

SEMrush is uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met kantoren in meer dan 50 landen over de hele wereld en biedt werk aan meer dan 700 mensen wereldwijd. SEMrush biedt zowel gratis als betaalde abonnementen die variëren afhankelijk van de aangeboden functies. Kies je voor een gratis pakket dan zijn de functies gelimiteerd. Wil je gebruikmaken van alle functionaliteiten dan betaal je een minimaal bedrag van $ 119,95 per maand. Hiermee is SEMrush voor kleine ondernemers aan de dure kant.

Waarom heb je een zoekwoord tool nodig?

Zoekwoordonderzoek is een fundamenteel onderdeel van elke SEO strategie. Het helpt ons om erachter te komen waar mensen naar zoeken en die informatie te gebruiken om inhoud te creëren die relevant en nuttig voor hen is. Er zijn veel hulpprogramma’s voor zoekwoorden online beschikbaar. Maar voor de beste programma’s moet je betalen. Dat betekent dat je moet investeren in je SEO strategie voordat je hoger kunt gaan ranken in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Gebruik je geen betaald programma, dan heb je alleen inzicht in algemene gegevens. Hiermee is het lastiger om gerichte content te maken. Een betaald programma laat je namelijk op een laagdrempelige manier zien welke woorden er in een tekst verwerkt moeten worden om de kans op een hogere ranking te verhogen. Maar wat zijn de beste tools om betere content mee te schrijven?

De beste tool om betere content te schrijven 

De beste tool om betere content te schrijven is volgens ons SurferSEO. De schrijfhulp hiervan is vrijwel hetzelfde als de schrijfhulp van SEMrush, maar in vergelijking goedkoper. Ben je dus een kleine of middelgrote ondernemer die serieus wilt werken aan zijn of haar SEO strategie, dan kun je het beste content schrijven met behulp van SurferSEO.

Surferseo

Surferseo is software waarmee je de beste zoekwoorden voor inhoud op je website kunt vinden. Het helpt je ook om deze content te optimaliseren voor keiharde SEO resultaten. Om Surferseo te gebruiken, moet je een nieuw project maken en de URL van je website of blog invoeren. Je kunt vervolgens het aantal woorden op elke pagina zien, het aantal afbeeldingen op elke pagina en welke pagina’s helemaal geen trefwoorden hebben. Schrijf je content met SurferSEO, dan krijg je ook direct inzicht in de SEO score van het artikel. Hiernaast kun je de content verbeteren met automatisch aanbevolen zoekwoorden, gegenereerd door de slimme AI van SurferSEO. Dit programma is gratis te gebruiken, maar heeft dan wel limieten op het aantal rapporten of teksten die je kunt schrijven.

ToolsAffiliateMarketingSurferSEOLogo1

Heb je behoefte aan meer functionaliteiten of wil je de limieten opheffen, dan beginnen de abonnementskosten van SurferSEO bij $ 49 per maand waarbij de eerste maand een gratis proefperiode is.

Hoe belangrijk is goede content voor Google?

Inhoud is het belangrijkste voor elke website. Google heeft gezegd dat de kwaliteit van de inhoud de belangrijkste factor is voor het rangschikken van sites. Google heeft ook gezegd dat het rekening houdt met de inhoud van een volledige pagina bij het bepalen van de positie. Hiernaast zullen pagina’s met een inhoud van hoge kwaliteit doorgaans hoger scoren in zoekresultaten dan pagina’s met een inhoud van lage kwaliteit.

Hoe beter de kwaliteit van de inhoud van uw website, hoe groter de kans dat deze goed scoort op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). In 2022 maakt het dus niet meer uit hoe vaak of hoe constant je publiceert, maar meer om de kwaliteit van het artikel. Zorg er daarom voor dat de informatie klopt en werk aan linkbuilding om de betrouwbaarheid van je site te vergroten.

De beste tools om backlinks/linkprofielen te analyseren

Backlinks zijn de ruggengraat van elke SEO strategie. Hoe meer backlinks je hebt, hoe groter je kans om in Google te ranken. Het is dus absoluut noodzakelijk dat je weet hoe je ze op de juiste manier kunt analyseren. Er zijn verschillende tools beschikbaar op internet die je kunnen helpen bij deze taak. Maar ze zijn niet allemaal tijd en geld waard. Dit is onze lijst met enkele van de beste tools om backlinks te analyseren.

Majestic SEO

De Majestic SEO tool is een uitstekende manier om backlinks te vinden. Het heeft een database van meer dan 2 biljoen URL’s waar jij als website eigenaar toegang tot krijgt. Je kunt deze URL’s gebruiken om meer relevante backlinks te verzamelen. De tool toont hiernaast alle backlinks van de pagina die je open hebt staan. Je kunt dus niet alleen je eigen backlinks, maar ook de backlinks van concurrenten bekijken.

ToolsAffiliateMarketingMajesticLogo1

Majestic SEO is een krachtige backlink-onderzoekstool waarmee je de kwaliteit en kwantiteit van links die naar je site verwijzen kunt achterhalen. Met deze gegevens kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw marketingstrategie. Zijn er bijvoorbeeld heel veel links van lage kwaliteit die naar jouw site verwijzen, dan kun je contact maken met de site-eigenaar om de links te verwijderen. Op die manier vergroot je de betrouwbaarheid van je website en werk je bovendien aan het verzamelen van kwalitatieve links.

Ahrefs

Ahrefs is een tool waarmee gebruikers backlinks naar hun website kunnen vinden en volgen. Het helpt bij het analyseren van de concurrentie en geeft informatie over het aantal backlinks, domeinautoriteit, paginaranking en meer. Ahrefs is een krachtige tool om de concurrentie te analyseren. Hiermee kunnen gebruikers zien wie naar hun concurrenten linkt en naar welke inhoud ze linken. Dit kan handig zijn bij het bedenken van strategieën voor contentmarketing of linkbuilding.

Ahrefs bestaat al vele jaren. Het is oorspronkelijk ontworpen voor SEO professionals om de backlinks van hun concurrenten te analyseren en te achterhalen naar welke inhoud ze linken. Tegenwoordig is het een van de meest populaire tools geworden voor het analyseren van backlinks, zoekwoorden, verkeersbronnen en meer. Investeer je dus in Ahrefs, dan kun je niet alleen werken aan een beter backlink profiel, maar werk je ook aan de algemene verbetering van je SEO strategie.

Semrush

Semrush is een effectief hulpmiddel voor het vinden van backlinks voor een site. Het heeft een enorme database met sites en het kan ook de meest populaire zoekwoorden vinden die gerelateerd zijn aan de website. Het biedt nauwkeurige gegevens over hoe goed een website presteert op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Het biedt ook informatie over het aantal backlinks dat een site heeft, het aantal verwijzende domeinen en het aantal zoekwoorden dat hoog in de zoekresultaten van Google staat.

De gratis versie van Semrush biedt beperkte informatie over backlinks en andere SEO statistieken, maar is voldoende voor kleinschalige projecten. Voor meer gedetailleerde inzichten moet je echter een abonnement afsluiten. Semrush voor backlinks is tegenwoordig een van de meest populaire tools in SEO, omdat het helpt om erachter te komen wat de concurrentie van plan is en hoe u de positie van uw eigen site kunt verbeteren.

ToolsAffiliateMarketingPic7

Waarom heb je een backlink tool nodig?

Het internet is een enorm, steeds veranderend landschap dat voortdurend verandert en evolueert. Als gevolg hiervan wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om de veranderingen bij te houden en voorop te blijven lopen. Backlinks zijn een manier om je site hoger te laten scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Hoe meer backlinks jouw site heeft, hoe geloofwaardiger de site in de ogen van Google zal zijn.

Een backlink tool kan je helpen om nieuwe sites te vinden waar je bestaande of nieuwe inhoud kunt indienen. Vervolgens zal de site die je benaderd op de een of andere manier terug naar jouw site linken. Dit is een geweldige manier om snel en gemakkelijk uw backlink portfolio op te bouwen, maar let wel op de kwaliteit van de backlinks. Hoe hoger de domeinautoriteit van de site waar de link op staat, hoe beter.